Biewildered


crisis
11 december 2008, 00:33
Filed under: stand der dingen

’t Komt allicht in de lijstjes van ‘woorden die 2008 hebben getekend’. Beleggerssactivist. Ze dragen groene petjes boven smakeloze kostuums, schoppen herrie op aandeelhoudersbijeenkomsten, breken een lans voor de kleine belegger. Ik heb een groot hart voor iedereen die aangestoken door verontwaardiging over onrecht op tafel slaat en zegt: ‘genoeg’. Maar wie geld überhaupt kan beleggen hoeft zich per definitie geen zorgen te maken over zijn boterhambeleg. Een vijfde van de Belgen moet noodgedwongen wel kiezen tussen choco en confituur in de Lidl. Zijn er geen dringender zaken om voor op de barricaden te klimmen?

Wat een vertoning daar op de Heizel. Vijfduizend boze zestigers die Davignon met boegeroep naar de uitgang verwezen. “Ik ben hier omdat ik moet van mijn psychiater”. Ons economisch systeem blijkt een groot piramidespel en dan zijn de brave huisvaders uiteraard de pineut. Ik wil mijn leedvermaak in 2008 vooral aan Ignace Crombez wijden maar de kans dat ik een traan zal laten om een stel babyboomers die de skivakantie dit jaar met een paar dagen zullen moeten inkorten is toch bijzonder klein

Advertenties

3 reacties so far
Plaats een reactie

Groot gelijk.
Iedereen kent de risico’s van beleggen. Als je dan geld verliest moet je dat met waardigheid kunnen aanvaarden, anders moet je er niet aan beginnen.
Maar je weet wat ze zeggen, hoe meer je hebt, hoe meer je wilt… de menselijke natuur zeker?

Reactie door Swift

This boy needs to cry wolf, of course.
NIET iedereen kent de risico’s van het beleggen. Drie vierden van de aandeelhouders die er rondliepen, zijn jarenlang wijsgemaakt dat er geen enkel risico zat aan Fortis (zelfs Yveske heeft er zich aan mispakt). Het België van vandaag doet me denken aan wat ik enkele jaren geleden in Ierland hoorde: “The Celtic Tiger is bollocks. Now even people with a job, don’t have any money.”
Het piramidespel van onze economie (want dat is het inderdaad) zorgt ervoor dat een alleenstaande als mezelf zich geen huis of appartement kan kopen, al leefde hij tot zijn 110e.
En het zorgt ervoor dat we momenteel op een heel dunne koord lopen, gespannen tussen wat men ‘Westerse beschaving’ placht te heten en een Kevin Costneriaanse ‘Postmen’-wereld, waar men vier ruiters aan de horizon ontwaart.
En het zorgt er ook en vooral voor dat mensen niet rondkomen met hun pensioen, zodoende al hun spaarcentjes beleggen in “goede huisvaderaandelen”, om dan te moeten horen dat Graaf Maurice de boel belazert. The blind lead the blind. To the barricades!!!

Reactie door Bruno

Ik klauter graag op de barricaden maar zou toch met aandrang willen vragen in jouw argumentatie alle verwijzingen naar Kevin Costner-films achterwege te laten. Zoooo erg is het nu ook weer niet…

Reactie door silverligning
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: